Skalica

📺 MFK Skalica triumfovala nad KFC Komárno

V 10. kole Niké ligy sa MFK Skalica stretla s nováčikom súťaže, KFC Komárno, na domácom štadióne. Skalica si pripísala cenné tri body po presvedčivom víťazstve 3:0, čím nadviazala na predchádzajúci úspech proti Ružomberku. Tento triumf posunul tím z poslednej priečky na ôsme miesto v aktuálnej tabuľke.

Priebeh zápasu

Zápas začal dynamicky, keď už v 6. minúte Sliacky ohrozil bránu súpera, no jeho strela skončila v rukách brankára Junasa. O dve minúty neskôr Leginus skóroval, avšak gól neplatil kvôli ofsajdu. Skalica pokračovala v tlaku a v 41. minúte sa ujala vedenia po presnom voleji Matejova, ktorý otvoril skóre na 1:0.

Po prestávke Skalica pokračovala v ofenzíve. V 56. minúte Martin Nagy zvýšil na 2:0 po strele z voleja. O osem minút neskôr sa presadil Morong, ktorý zvýšil na konečných 3:0. Komárno malo niekoľko šancí, no nedokázalo ich premeniť. V 85. minúte nevyužilo ani pokutový kop, keď Šmehyl trafil len žrď.

Taktické zmeny a absencie

Tréner David Oulehla musel improvizovať v zostave kvôli absencii hráčov Mateja Hradeckého, Taofiqa Jibrila a dlhodobo zraneného Kaua Mouru. Napriek tomu tím predviedol súdržný výkon a ukázal svoju silu v ofenzíve aj defenzíve.

Po tomto úspechu čaká Skalicu reprezentačná prestávka, ktorá poskytne hráčom čas na regeneráciu a prípravu na ďalšie zápasy.

Skalica – Komárno 3:0 (1:0)

Góly: 41. R. Matejov, 56. M. Nagy, 64. A. Morong

SKALICA: M. Junas – A. Krčík, A. Kopas, O. Podhorin, M. Černek , M. Nagy (69. M. Hollý), M. Mášik (83. M. Ranko), A. Morong, R. Matejov (69. A. Gaži), D. Esteves De Freitas Alves (74. J. Vlasko ), L. Leginus (74. M. Fábry)

KOMÁRNO: J. Trefil – Š. Šmehyl, R. Pillár, O. Rudzan, B. Sluka, D. Ožvolda (80. N. Špalek), T. Németh (71. J. Sylvestr), D. Žák, V. Sliacky (46. C. Emmanuel Nguidjol Bayemi), N. Karoly Tamas (71. G. Ganbold), P. Voleský (61. J. Špyrka)

Hlasy trénerov

Davidovi Oulehla, tréner Skalice. “Z mužstva som cítil v úvode nervozitu, výkon nebol ešte taký, aký by som očakával. Terén bol ťažký. Dvakrát sme si pomohli štandardnou situáciou, dlhým autom a rohovým kopom. Po druhom góle náš výkon gradoval a mali sme veľa možností na to, aby bolo víťazstvo výraznejšie. Liga je vyrovnaná, nebolo to jednoduché stretnutie. Výrazné víťazstvo nám dodá pokoj do práce.

Mikuláš Radványi, tréner Komárna: “Výhru beriem na seba, asi som sa netrafil do zostavy. Bez bojovnosti a pohybu môžeme ťažko niečo chcieť. Zápas si musíme rozanalyzovať, no celá naša defenzíva nevyzerala dobre. Domáci boli spočiatku nervózni, no aj za stavu 0:0 sme boli smerom dopredu bezzubí, akoby nekoncentrovaní.

Author

Redakcia

Recent Posts

Basketbal: Tradičné zaváhanie Holíčanov na úvod sezóny

Hráči MŠK BO Holíč nastúpili na svoj prvý zápas v novej sezéne 2024/2025 na domácej…

3 hodiny ago

Nové cyklostojany v Trnavskom kraji: Bezpečné parkovanie pre vaše bicykle

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa rozhodol výrazne podporiť cyklistov a rozšíriť cyklistickú infraštruktúru. Rozšírenie cyklistickej…

4 hodiny ago

Hádzaná: Duel v Bojniciach Záhorákom nevyšiel

V 6. kole Niké Handball extraligy nastúpili hráči HC Záhoráci v Bojniciach po dvoch víťazných dueloch, ale…

6 hodín ago

Predaj Pláňavskej búdy: Mesto Skalica vysvetľuje situáciu

Na júnovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Skalici poslanci schválili vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže na predaj…

19 hodín ago

Šaštín-Stráže: Rodisko úspešnej šípkarky Niny Staškovej

Slovensko sa stalo dejiskom jedného z najprestížnejších šípkarských podujatí – WDF Europe Cup. Tento rok…

20 hodín ago

Aktuálne: Zrážka kamióna s osobákom na D2 od Záhoria

Dopravný servis Zelená vlna aktuálne informuje o nehode na diaľnici D2 v smere od Záhoria…

1 deň ago