Holíč

Mesto Holíč získalo financie na rekonštrukciu budovy Fajansa

Mesto Holíč získalo financie na rekonštrukciu budovy Fajansa. V septembri 2024 podpísalo zmluvu o dielo so zhotoviteľom.

Fajansa je bývalý objekt manufaktúrnej výroby v Holíči, ktorú založil František Lotrinský, manžel Márie Terézie. Aktuálne časti budovy sú využívané mestským úradom a jeho a organizáciami pod pôsobnosťou mesta.

Nové okná a dvere pre Fajansu

Mesto Holíč sa môže tešiť na zlepšenie energetickej efektívnosti verejnej budovy Fajansa. Vďaka získaným finančným prostriedkom vo výške 112 828,33 EUR, vrátane DPH, sa uskutoční rozsiahla rekonštrukcia, ktorá zahŕňa výmenu okien a dverí. Projekt je súčasťou Plánu obnovy a odolnosti SR a je podporovaný Ministerstvom hospodárstva SR a Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou (SIEA).

Čo všetko sa zmení?

Rekonštrukcia zahŕňa demontáž starých okien a dverí, dodávku a montáž nových drevených okien a dverí vrátane parapetov. Súčasťou prác bude aj oprava omietok a malieb okolo okien a dverí. Zhotoviteľom projektu je spoločnosť EURODREVENIK s.r.o. zo Zehry, ktorá má bohaté skúsenosti s výrobou a montážou drevených eurookien.

Harmonogram prác

Práce na rekonštrukcii budovy Fajansa začínajú do siedmich pracovných dní od prevzatia staveniska, pričom celková doba realizácie je plánovaná na 150 kalendárnych dní. Počas tejto doby sa uskutoční nielen výmena okien a dverí, ale aj súvisiace murárske práce a malby stien. Zhotoviteľ je povinný dodržať stanovený harmonogram a zabezpečiť, aby všetky práce boli vykonané v súlade s dohodnutými podmienkami.

Finančné aspekty projektu

Celková suma na rekonštrukciu je pevne stanovená a zahŕňa všetky náklady spojené s realizáciou projektu. Mesto Holíč nebude poskytovať žiadne zálohy, pričom platby za vykonané práce budú realizované na základe odsúhlasených súpisov prác a dodávok. Fakturácia bude prebiehať mesačne a konečné vyúčtovanie sa uskutoční po protokolárnom prevzatí dokončeného diela.

Význam projektu pre mesto

Rekonštrukcia budovy Fajansa je dôležitým krokom k zlepšeniu energetickej hospodárnosti verejných budov v Holíči. Nové okná a dvere prispejú k úspore energií a zlepšeniu komfortu užívania budovy.

Author

Vlado Miček

Recent Posts

📷 Slovenský pohár v hádzanej: V Záhoráckom derby víťazstvo Stupavčaniek

Dnes sa v Slovenskom pohári v hádzanej žien odohralo Záhorácke derby medzi HC Tatran Stupava…

1 hodinu ago

Výstraha: Pre Záhorie začala platiť výstraha pre silný vietor

V okresoch Záhoria začala od dnešného večera (16.10.2024) platiť výstraha pre silný vietor, ktorý vydali…

2 hodiny ago

Brezová pod Bradlom získala dotáciu na obnovu Mohyly M. R. Štefánika

Mesto Brezová pod Bradlom sa teší z významnej finančnej podpory, ktorá prispeje k údržbe a…

5 hodín ago

Svetový deň záchrany života: Poskytnutím prvej pomoci nemôžeme ublížiť

Dnes 16. október je Svetovým dňom záchrany života. V tento deň hovoríme o dôležitosti kardiopulmonálnej…

8 hodín ago

Hríby na Záhorí: Poklad v lesoch pre celú rodinu

Hríby na Záhorí predstavujú skutočný poklad, ktorý každoročne láka množstvo nadšencov prírody a gurmánov. Táto…

9 hodín ago

📷 Z vrchu Pecková sa môžete pokochať krásnym výhľadom na všetky svetové strany

Ak sa chcete pokochať krásnym výhľadom na všetky svetové strany, vrch Pecková je na to…

11 hodín ago