Malacky

Aktuálne informácie z Malaciek

Hoci dnes ráno 16.9.2024 začalo v Malackách pršať, najnovšie informácie o stave vodných nádrží okolo mesta sú optimistické. Informuje o tom aktuálne mesto Malacky.

Mesto Malacky včera 15.9. o 23-tej hodine vyzvalo obyvateľov pozdĺž toku Maliny, aby sa priebežne pripravili na prípadnú evakuáciu. Následne po polnoci sa vyjadril primátor Malaciek: “V noci prestalo pršať, čo je dobré znamenie a dôvod na mierny optimizmus. Nateraz teda evakuácia obyvateľov nie je potrebná. Hladina v Treťom a Štvrtom rybníku mierne klesla a predpoveď počasia je na najbližšie hodiny priaznivá. „Ak takéto podmienky vydržia, budeme radi. Ak by ale do rána nastala mimoriadna zmena situácie, budeme obyvateľov dotknutého územia informovať mobilnými sirénami,“ povedal primátor Juraj Říha.

Aká je situácia v Malackách dnes?

Ako mesto dnes pred 9-tou informovali vodohospodári a vojenské lesy, “mierne klesla hladina vodnej nádrže Kuchyňa aj hladiny rybníkov Trojky a Štvorky. Ak nebude v Malých Karpatoch a na podhorí príliš intenzívne a dlho pršať, situáciu zvládneme,” dopĺňa samospráva Malaciek na sociálnej sieti.

Most na Štúrovej je uzatvorený

Most na Štúrovej ulici v Malackách na sídlisku Juh je uzatvorený. Na Štúrovu ulicu sa dostanete z oboch strán (po Stupavskej ul., odbočka na Štúrovu popri škole a od križovatky s ulicami Boreckého a Ladislava Novomeského), ale cez most neprejdete.

Author

Angelika Kmecová

Recent Posts

Štátna poisťovňa opäť obmedzuje prístup svojich poistencov do Nemocnice Bory

Počet výkonov v Nemocnici Bory rastie, štátna zdravotná poisťovňa však prístup svojich poistencov do nej…

9 hodín ago

Kopaničiarska desiatka uzatvorí centrum mesta Myjava

V sobotu 21. 9. 2024 sa na Námestí M. R. Štefánika v Myjave uskutoční 12.…

12 hodín ago

Skalický jarmok sľubuje dva dni plné zábavy a niekoľko prekvapení

Skalický jarmok je späť a tento rok sľubuje ešte viac zábavy! Po minuloročnom úspechu, ktorý…

12 hodín ago

Cez víkend bude súťaž v jedzení krumpolových puacek

Obec Sološnica v okrese Malacky aj tento rok organizuje Krumpolový deň, ktorý je tradične prezentáciou…

13 hodín ago

Kopanice: Trám starého domu ukrýva nápis z druhej polovice 18. storočia

Krajský pamiatkový úrad Trnava (KPÚ Trnava) počas posudzovania zámeru pripravovanej novostavby rodinného domu v Sobotišti…

21 hodín ago

Na Záhorí od štvrtka do nedele dopravné obmedzenia

Z dôvodu prípravy kultúrno-spoločenského podujatia nastanú od štvrtka 19.9.2024 viaceré dopravné obmedzenia na Záhorí. Skalický…

22 hodín ago